Welkom bezoeker, wilt u inloggen of registreren?
 Nederlands  English
Uw winkelwagen is leeg!
Zoeken op maat
Maat:

Onderhoud van sieraden

Onderhoud van je sieraden

Zilveren sieraden in het algemeen:

Zilveren sieraden kun je het beste onderhouden met een zilverpoetsdoek om ze mooi te laten glansen. Zilver gaat namelijk oxideren door zuustof waardoor je een zwarte waas op het zilver kan krijgen. Dit kan ook ontstaan door zuren en transpiratie van de huid. Dit is heel normaal bij zilver. Gebruik voor het schoonmaken van al je zilveren sieraden het liefst een zilverdoekje, dit is een zacht doekje om zilver te poetsen, verkrijgbaar bij de betere drogisterijen. Wij leveren ook kleine zilverdoekjes die je onder deze link kunt bestellen voor uiteraard een klein prijsje. Meer hebben je zilveren sieraden niet nodig, simpel toch? 

Het onderhouden van je zilveren bedels:

Je zilveren bedels worden met passie ontworpen en vakkundig gemaakt. Door ze met veel liefde te dragen en rekening te houden met de volgende onderhoudstips houd je jouw zilveren bedels stralend. Vermijd het contact tussen chemische zeepproducten en glaskralen, parels, natuurstenen en dichroic glas. Ga niet zwemmen of douchen met je sieraden. Glaskralen en zilveren kralen met steentjes of parels kun je met een zachte doek opwrijven. Het schoonmaken van je zilveren bedels zonder steentjes en/of parels kun je op de volgende manieren doen:

  • In een lauw warm badje en een druppeltje handzeep met een klein borsteltje of tandenborstel schoonwrijven;
  • Oppoetsen met een poetsdoek kan natuurlijk ook. Je kunt beter geen poetsmiddel te gebruiken, hierdoor kan de antiek geoxideerde look van bedels verdwijnen.

Lederen sieraden, sieraden van leer:

Wij staan in voor de kwaliteit van onze produkten als je ze met zorg behandeld en gebruikt waarvoor ze ontworpen zijn. Lees daarom de volgende instructie om het beste uit je produkt te halen: Leder is een natuurprodukt met unieke karakteristieke eigenschappen. Het leder kan zachter worden naarmate je het langer draagt. Verzorg het lederen produkt met zorg. Om het produkt schoon te maken en te onderhouden gebruik je gewoon transparante ledervet of schoensmeer. Wees ervan bewust dat het sieraad een delicaat object is dat kapot kan gaan bij ruwe gebruik, denk aan sporten. Je kunt de armband gewoon met een zachte doek schoonmaken, laat het sieraad niet nat worden en probeer parfum en haarsprays op het sieraad te vermijden.

Koperen sieraden:

Koper is een veelzijdig metaal dat op je reageert wanneer je het draagt en met de dag mooier en persoonlijker wordt. Bij blootstelling aan lucht en in het bijzonder aan vochtigheid worden ze langzaam donkerder. Bewaar je koperen sieraden daarom in een plastic zakje wanneer je ze niet draagt, zodat ze niet dof worden.

Koper verkleurt sneller wanneer je het op je huid draagt in verband met de vochtigheid van je huid. Draag je sieraden niet tijdens activiteiten waarbij je weet dat je veel gaat zweten.Houd je koperen sieraden schoon door ze af en toe met een lauw sopje af te nemen en daarna met een zachte doek af te drogen en op te poetsen. Door een mengsel van keukenzout en azijn te gebruiken kun je de oxidatie van het koper verminderen. Wrijf het in. Blijf wrijven om matte en vieze plekken te verwijderen. Je kunt je sieraden ook met een doekje met poetsmiddel opwrijven.

Je kunt de oorspronkelijke kleur weer terughalen met citroensap of tomatenketchup. Om dit te doen doe je een beetje citroensap in een glazen of keramische kom. Dip het sieraad hierin en zorg dat het hele oppervlak bedekt is. Wil je de kleine hoekjes en gaatjes ook lichter kleuren, gebruik dan een zachte tandenborstel. Een beetje zout toevoegen helpt de oorspronkelijke kleur en glans terughalen. Spoel goed af met water en poets eventueel met een andere tandenborstel om ervoor te zorgen dat de citroensap ook weer uit alle hoekjes en gaatjes is. Droog na het spoelen goed af en wanneer je sieraad droog is kan je het opbergen. met ketchup kun je uitstekend oxidatie van koper verwijderen. Laat het een paar minuten intrekken en wrijf stevig met een niet krassend sponsje.